Muffins με φέτα, μέλι και ελιές - Το ιδανικό σνακ για τα παιδιά
Για πρωινό, για σνακ στο σχολείο ή για το απόγευμα.
Τα muffins τα παιδιά τα λατρεύουν. Βέβαια, στη γλυκιά τους έκδοση, αλλά σίγουρα θα ενθουσιαστούν και με την εναλλακτική πρόταση. Που είναι και υγιεινή.
Υλικά
150 γρ. τυρί φέτα
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
2 ¼ κ.σ. μέλι
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1 κ.γ baking powder
Ελιές κομμένες στη μέση
Λίγη καστανή ζάχαρη για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τη φέτα, το μέλι και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα
Προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το baking powder και τα αμύγδαλα. Αφού γίνουν ένα μείγμα, το ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα και ανακατεύετε το μείγμα.
Σε μια αντικολλητική φόρμα ή θήκες για muffins βάζετε το μείγμα.
Σε κάθε ένα από αυτά, βάζετε στην κορυφή τη μισή ελιά.
Τα πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ψήνετε για 25 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: popsugar.com
Διαβάστε επίσης
Υγιεινά muffins για παιδιά χωρίς ζάχαρη