Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε
Υλικα:
3 κ.τ.σ βούτυρο
3 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
6 κρόκους αβγών
1 κούπα τυρί μοτσαρέλα
1/2 κ.τ.γ μουστάρδα
1/4 κ.τ.γ αλάτι
1/8 κ.τ.γ πιπέρι
6 ασπράδια αβγών
1 1/2 κούπες με κύβους από άσπρο ψωμί του τοστ
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για ένα λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το γάλα με τη μία και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα.
Αφαιρέστε από το κατσαρολάκι τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τους κρόκους αβγών, 2 κάθε φορά. Έπειτα ρίξτε το τυρί. Προσθέστε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα μεγαλύτερο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Φανταστείτε μια μαρέγκα. Ρίξτε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και το τυρί. Έπειτα προσθέστε το ψωμί του τοστ.
Απλώστε το μείγμα σε ένα σκεύος για σουφλέ (ή μοιράστε σε μικρότερα μπολάκια για σουφλέ).
Ψήστε τους 150°C μέχρι να φουσκώσουν και μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αν βάλετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί θα χρειαστεί να ψήσετε για περίπου 1 ώρα, αν βάλετε το μείγμα σε μικρότερα μπολάκια, ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι λιγότερος. Σερβίρετε αμέσως μόλις ψηθούν.
extra tip: Για να έχετε ένα υπέροχο και πετυχημένο σουφλέ, βάλτε ένα ταψάκι με ζεστό νερό στον φούρνο, δίπλα στο σουφλέ σας.
πηγή: eggs.ca
Διαβάστε επίσης:
Το πιο εύκολο και ντεμπέλικο αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ, που έχετε φτιάξει ποτέ!
Σουφλέ μελιτζάνας-Ένα πεντανόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι που πρέπει να οπωσδήποτε να δοκιμάσετε