Πεντανόστιμο γιουβέτσι με κοτόπουλο - Θα ξετρελαθούν τα παιδιά
Η πεντανόστιμη εκδοχή του γιουβετσιού
Το γιουβέτσι το φτιάχνουμε συνήθως με μοσχάρι, κατσικάκι ή και αρνί. Αλλά φτιάχνετε και με κοτόπουλο και είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και το προτιμάνε και περισσότερο τα παιδιά.
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή μόνο μπουτάκια)
1 πακέτο κριθαράκι
1 ποτήρι πολτό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
λίγο αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγη κανέλα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τη ρίγανη και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερό.
Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο ταψί ρίχνετε τον πολτό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι ακόμα, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε και κλείνετε το φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Κατόπιν, ανοίγετε και ρίχνετε το κριθαράκι να πάει παντού. Το ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει, προσθέτοντας νερό, όταν χρειάζεται.
Όταν κοντεύει να γίνει, ρίχνετε και τις μερίδες κοτόπουλου κι αφήνετε για δυο με τρία λεπτά ακόμα, αν «δέσουν» οι γεύσεις μεταξύ τους.
Μόλις, είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο διότι με τη ζέστη το κριθαράκι θα «λασπώσει».
Διαβάστε επίσης