Νόστιμο κοτόπουλο με σπανάκι!

Είναι ένα εύκολο φαγάκι για το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού που συνδυάζει κοτοπουλάκι, σπανάκι και λαζάνια!

Σίγουρα η γεύση του θα τα συναρπάσει! Δοκιμάστε την συνταγή


ΥΛΙΚΑ
• 12 φύλλα λαζάνια
• 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα ολόκληρη σκόρδο
• 500 γραμμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 800 γραμμ. (2 συσκευασίες των 400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
• αλάτι - πιπέρι
• μπεσαμέλ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄-10΄ σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση. Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια). Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα. Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας. Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.
Πηγή: argiro

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved