Ψητές τσιπούρες στο φούρνο με δεντρολίβανο

Ψαράκι μας ζητάτε, ψαράκι σας δίνουμε!

Ψητές τσιπούρες στο φούρνο με δεντρολίβανο

Όπως γνωρίζετε το ψάρι είναι ένας θησαυρός θρεπτικών συστατικών, για αυτό και είναι άλλωστε ένα από τα βασικά στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.

Το ψάρι είναι είναι πλούσιο στις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της όρασης και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη D συμβάλλει σημαντικά στην απορρόφηση του ασβεστίου και την ανάπτυξη των οστών. Το ιώδιο και ο φώσφορος είναι δύο ακόμα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο ψάρι. Για αυτά και ακόμη περισσότερα οφέλη αξίζει να εντάξετε το ψάρι στη διατροφή σας, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε τσιπούρες στο φούρνο με δεντρολίβανο.

Υλικά:
2 τσιπούρες (μισό κιλό η κάθε μία περίπου)
1 κ.τ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
χοντρό αλάτι
1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλύνετε καλά τις τσιπούρες σας και αλατίστε τις μέσα και έξω με χοντρό αλάτι.
Πασπαλίστε από πάνω με το δεντρολίβανο, βάλτε μερικές φέτες λεμονιού και ψήστε.
Μόλις ψηθούν καλά (χωρίς να ξεραθούν ή να στεγνώσουν) απολαύστε τες.

Διαβάστε επίσης:
Ψητός σολομός με σάλτσα ανανά - Πανεύκολη κι άπαιχτη συνταγή

Συνταγή για πεντανόστιμα καλαμαράκια με ρύζι και σπανάκι

Λαβράκι με κολοκυθάκια μουσταρδολεμονάτα (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved