Το αγαπημένο κέικ μικρών και μεγάλων, σε μια διαφορετική εκδοχή, πιο δροσερή, ο, τι πρέπει για τις ημέρες που η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη.
Υλικά
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Με το τελευταίο αυγό ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μπολ με το βούτυρο ρίχνετε εναλλάξ και σταδιακά το αλεύρι και το γιαούρτι, ξεκινώντας με το αλεύρι, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ. Αν βγει στεγνό, κλείνετε το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το τοποθετείτε στην πιατέλα. Το κόβετε, μόλις κρυώσει καλά.
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη: Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ λεμονιού
Ανάποδο κέικ μπανάνας με σιρόπι - Το πιο γευστικό κέικ που έχετε δοκιμάσει