Brioche bites με pesto αρακά και λουκάνικο γαλοπούλας

Ένας πολύ γευστικός τρόπος να φάνε τα παιδιά αρακά και μια υγιεινή ιδέα για παιδικά parties!

Κυριάκος Μελάς
Brioche bites με pesto αρακά και λουκάνικο γαλοπούλας

Υλικά:
Ζύμη brioche
300 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
300 γραμ.αλεύρι λευκό
180 γραμ. γάλα
90 γραμ. βούτυρο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1κουταλιά της σούπας αλάτι
για το pesto αρακά
300 γραμ. αρακάς φρέσκος
70 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
½ σκελίδα σκόρδο
50 γραμ. ψίχα αμυγδάλου
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
για την γέμιση
2 πιπεριές κόκκινες
400 γραμ λουκάνικο (από κοτόπουλο/γαλοπούλα)
για την επάλειψη
2 κρόκους
σταγόνες λεμονιού

mprios

Εκτέλεση:
Αναμείξτε σε ένα μπολ το γάλα με τη μαγιά ωσότου διαλυθούν και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αφήστε το 5 λεπτά και προσθέστε το αλάτι, την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατέψτε. Ρίξτε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε καλά τέλος προσθέστε και το βούτυρο και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, εύπλαστο ζυμάρι και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ καθαρίστε τον αρακά και πολτοποιήστε τον στον πολυκόφτη προσθέτοντας την ψίχα αμυγδάλου,το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και την παρμεζάνα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό),ώστε να δημιουργηθεί ένας πουρές.

Στην συνέχεια κόψτε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και το λουκάνικο σε μέτριου πάχους ροδέλες.

Χωρίστε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια (περίπου 20 γραμμαρίων) και τα ανοίξτε τα καλά με το χέρι ή με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Στο κέντρο βάλτε το pesto αρακά και πασπαλίστε από πάνω με τα κομματάκια της πιπεριάς, τοποθετήστε το λουκάνικο και κλείστε προσεκτικά σε μπαλάκι και τοποθετήστε τσ στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.

Αλείψτε τα με το αυγό και τα αφήστε άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C βαθμούς για 10-15 λεπτά

Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με στο Kiriakos Melas, στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

Διαβάστε επίσης:
Κεφτεδάκια από φασόλια

Bagels με κρέμα αβοκάντο

Συνταγή για αλμυρή τάρτα με φινόκιο, γιαούρτι και γαλοπούλα

Συνταγή για αφράτα και νόστιμα γερμανικά Pretzel

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved