Μία αλλιώτικη και πανεύκολη καρμπονάρα με καρότα
Μία διαφορετική εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας.
Η καρμπονάρα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Και μπορείτε να τη μαγειρέψετε σε διάφορες εκδοχές. Εμείς ανακαλύψαμε την καρμπονάρα με καρότα. Τη βρήκαμε ενδιαφέρουσα και σας δίνουμε τη συνταγή.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αυγών
½ κούπα (40γρ) παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε την πανσέτα και την αφήνετε για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε λίγο αλάτι.
Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Όταν βγάλετε τα μακαρόνια, κρατάτε λ1/3 της κούπας από το νερό που έβραζαν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα καρότα. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών με την παρμεζάνα, ενώ ρίχνετε και ½ κ.γ. πιπέρι. Ρίχνετε και το νερό από τα μακαρόνια που έχετε κρατήσει και χτυπάτε λίγο.
Κατόπιν, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε για 1 λεπτό να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά. Μην τα αφήσετε περισσότερο πάνω στη φωτιά. Θέλει λίγο, ώστε να δέσει η κρέμα.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή - photo: taste.com
Διαβάστε επίσης
Η καλύτερη καρμπονάρα, που έχετε φτιάξει ποτέ
Η καρμπονάρα της Gwyneth Paltrow θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή