Αν ακολουθείτε vegan διατροφή ή σας μυρίζουν τα αυγά στα pancakes, αυτή η εκδοχή τους, θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ αλάτι
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα)
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και το λάδι καρύδας και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το φυτικό λάδι, σε μέτρια φωτιά. Παίρνετε από το μείγμα το ¼ ενός φλιτζανιού και το ρίχνετε στο τηγάνι. Το αφήνετε για 2 με 3 λεπτά και το γυρίζετε. Σε αυτή την πλευρά το αφήνετε 2 λεπτά περισσότερο (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα). Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα της επιλογής σας
Πηγή: delish.com
Διαβάστε επίσης
Πεντανόστιμα pancakes με 3 μόνο υλικά! Ιδανικά για πρωινό