Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
Το ψαράκι θα πρέπει να έχει την τιμητική του στο τραπέζι σας, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αν όχι περισσότερες.
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε την τσιπούρα που αγοράσατε στο φούρνο με λαχανικά ξεφεύγοντας λίγο από τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.
Υλικά:
1 τσιπούρα (1.200 περίπου) ή δυο μικρότερες
4-5 κολοκυθκάκια κομμένα σε κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε όλα τα λαχανικά σας, αλατοπιπερώστε τα και στρώστε τα στο ταψί σας. Έπειτα αλατοπιπερώστε το ψάρι σας καλά και τοποθετήστε το επάνω στα λαχανικά σας. Προσθέστε το λάδι σας, το θυμάρι και καλύψτε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα το ταψί σας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Έπειτα ξεσκεπάστε το ψάρι σας και ψήστε για ακόμη 15 με 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Τσιπούρες στο φούρνο με μυρωδικά
Συνταγή του Gordon Ramsay: Τσιπούρες με ντοματίνια και ελιές