Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε την κρέμα, να την απλώσετε στα μπισκότα και να περιμένετε να παγώσει.
Υλικά
2 1/2 φλυτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φακελάκι δάκρυα σοκολάτας ( ή φυστικοβούτυρου)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ( απλά ή με επικάλυψη σοκολάτας)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τα 2/3 της κρέμας στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα είναι λείο το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Στην συνέχεια χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.
Σε ένα πιρέξ απλώνετε μια στρώση από μπισκότα και μια στρώση λεπτή κρέμας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τέσσερις στρώσεις. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα. Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχει περισσέψει και την βάζετε και αυτή στο ψυγείο.
Μόλις έχει παγώσει ελαφρώς το γλυκό, απλώνετε την κρέμα και διακοσμείτε με δάκρυα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Πηγή: www.womansday.com
Διαβάστε επίσης
Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ, κεράσια και ανανά
Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και φυστικοβούτυρο χωρίς αυγά και γάλα
Δροσερό γλυκό με λάιμ να το φας στο ποτήρι