Συνταγή για παραδοσιακά καλαθάκια Μυκόνου - Δοκιμάστε τα!
Αυτό το γλυκό θα σας ενθουσιάσει.
Είναι ταρτάκι με γέμιση που θυμίζει αυτή της καρυδόπιτας, χωρίς σιρόπι. Εμείς τα δοκιμάσαμε, μας άρεσαν πολύ και μοιραζόμαστε τη συνταγή μαζί σας.
Υλικά
Για τη ζύµη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
ξύσµα από ένα πορτοκάλι
1 αβγό + 1 κρόκο αβγού
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέµιση
4 αβγά
120 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη, την τυλίγουμε με διάφανη µεµβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, το κονιάκ και την κανέλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Βγάζουµε τη ζύµη από το ψυγείο και με έναν πλάστη την απλώνουµε σε αλευρωµένο πάγκο. Κόβουμε σε δίσκους τη ζύμη και το τοποθετούμε στα ειδικά φορμάκια για τάρτες που τα έχουμε βουτυρώσει. Πιέζουμε τη ζύμη για να «στρώσει» και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση (όχι να ξεχειλίζει). Ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ή μέχρι τα καλαθάκια να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Διαβάστε επίσης
Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά με κακάο
Τάρτα λεμονιού - Διαφορετική από όσες ξέρετε
Σπιτική βιεννέζικη τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι
Τάρτα σοκολάτα με φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο