Η πιο εύκολη συνταγή για γαύρο μαρινάτο

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξει ακόμη και μια αρχάρια στην κουζίνα, γαύρο μαρινάτο!

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους αυτό το νόστιμο μεζέ ως συνοδευτικό, όμως μπορεί εξίσου να γίνει και βασικό υλικό σε ένα σαντουιτσάκι ή μια αραβική πίτα με αβοκάντο!

Υλικά:
1 κιλό γαύρο πλυμένο και καθαρισμένο πάρα πολύ καλά (μην κρατήσετε τα κεφάλια)
500 ml ξίδι λευκό
150 γμ. χοντρό αλάτι
ηλιέλαιο όσο σηκώσει
λίγο μπούκοβο (κατά βούληση)
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ στρώστε με τη σειρά τα γαυράκια σας. Κάθε στρώση θα την αλατίζετε και έπειτα θα βάζετε τα υπόλοιπα γαυράκια από πάνω.
Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, ρίξτε το ξίδι μέχρι να καλυφθεί όλος ο γαύρος.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για περίπου 9 ώρες σε δροσερό σημείο.
Μόλις περάσει η ώρα, αφαιρέστε με προσοχή από τον κάθε γαύρο το εσωτερικό του κόκκαλο.
Ξαναστρώστε τα φιλέτα γαύρο σε ένα μπολ, πάλι με τη σειρά.
Προσθέστε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, το μπούκοβο και τέλος σκεπάστε με το λάδι.
Βάλτε το μαρινάτο γαύρο στο ψυγείο και διατηρήστε τον για περίπου 1,5 με 2 μήνες.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:
Γαύρος λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα

Γαυροκεφτέδες με ντομάτα

Τηγανιτά ψαράκια: Γίνονται εύκολα και γρήγορα σε 5 λεπτά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved