Αντί να φτιάξετε ένα κλασσικό κέικ, δοκιμάστε αυτό το σιροπιαστό. Μοσχοβολάει πορτοκάλι και είναι τόσο γευστικό.
Υλικά
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνια ζάχαρη ( μισή και μισή)
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
⅓ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ ή απλώνετε σε στρόγγυλο ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε μαζί το αλεύρι (και τα δύο), το baking powder και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάτε μαζί το γιαούρτι, τη μισή ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 40- 50 λεπτά.
Ανακατέψτε αργά τα υγρά συστατικά σε ξηρά συστατικά μέχρι να συνδυαστούν. Ανακατέψτε το λάδι. Ρίχνουμε το κτύπημα σε παρασκευασμένο τηγάνι.
Οσο ψήνετε το κέικ βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη ( ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο χυμό ή λίγο νεράκι).
Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το σιρόπι και μόλις κρυώσει σερβίρετε με ή χωρίς ζάχαρη άχνη.
Πηγή: http://www.girlversusdough.com
Διαβάστε επίσης
Κέικ καρύδας μόνο με 170 θερμίδες το κομμάτι