Λαβράκι στο φούρνο με δενδρολίβανο και γλυκοπατάτες
Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
Το καλοκαιράκι ήρθε και το ψάρι είναι από τις πρώτες επιλογές. Γι αυτό κι εμείς σας βρήκαμε… λαβράκι και μάλιστα στο φούρνο με δενδρολίβανο και συνοδεία γλυκοπατάτας!
Υλικά
1 λαβράκι
4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 φέτα λεμόνι
1 μεγάλη γλυκοπατάτα για να το συνοδεύσετε (μπορείτε, όμως, να επιλέξετε πουρέ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Με ένα μαχαίρι τραβάτε διαγώνια το δέρμα του ψαριού και βάζετε το δενδρολίβανο
Αλείφετε το λαβράκι με το λάδι και αλατίζετε
Ρίχνετε στο ταψί λίγο λαδάκι ακόμη και ½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και ψήνετε
Σερβίρετε με μία φέτα λεμόνι
Αν θέλετε το συνοδεύετε με γλυκοπατάτα ή πουρέ
Πηγή: BBC
Διαβάστε επίσης