Αφράτη πορτοκαλόπιτα!
Ένα φανταστικό γλυκό αφράτο με άρωμα και γεύση του πορτοκαλιού!
H κλασσική συνταγή της πορτοκαλόπιτας είναι με φύλλα, η συγκεκριμένη όμως γίνεται σαν κέικ! Δοκιμάστε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 3 αυγά 175 γραμμάρια ζάχαρη
• 75 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 140 γραμμάρια αλεύρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
• 15 γραμμάρια πορτοκαλόνερο
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
• 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• χυμός από μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170ºC για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.
Πηγή: Parliaros