Bραζιλιάνικη σπιτική λεμονάδα με ζαχαρούχο γάλα
Τέτοια λεμονάδα δεν έχετε πιει ποτέ ξανά.
Καλοκαιράκι και οι σπιτικές λεμονάδες έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε, είναι η αγαπημένη και δροσερή επιλογή μικρών και μεγάλων. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, μία διαφορετική από τις άλλες λεμονάδες, προερχόμενη από τη Βραζιλία και σας έχουμε την εκτέλεση της.
Τι την κάνει διαφορετική; Μα φυσικά τα υλικά της. Αντί για λεμόνια θα χρειαστείτε limes για να τη φτιάξετε και ζαχαρούχο γάλα.
Σπιτική λεμονάδα: 3+1 συνταγές με απλά υλικά (vid)
Υλικά
- 4 ζουμερά limes
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κούπες παγωμένο νερό
- 40 παγάκια
- 6 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
Σπιτική λεμονάδα: Πέντε διαφορετικές συνταγές που θα λατρέψετε
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε το παγωμένο νερό με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε
- Πλένετε καλά τα limes επειδή θα τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα
- Κόβετε το κάθε lime σε 8 μικρές φέτες
- Παίρνετε 4 φέτες τη φορά, τις βάζετε στο μπλέντερ και ρίχνετε λίγο από το παγωμένο νερό. Χτυπάτε στο μπλέντερ 5 φορές.
- Κατόπιν, με ένα σουρωτήρι, ρίχνετε τον χυμό στην κανάτα που θα βάλετε τη λεμονάδα
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλες τις φέτες lime.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπλέντερ το ζαχαρούχο γάλα με τα παγάκια και χτυπάτε.
- Ρίχνετε το μείγμα, στη λεμονάδα και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάστε, αν χρειάζεται ζάχαρη ή περισσότερο νερό, για να προσθέσετε.
Η συνταγή για να φτιάξετε ροζ λεμονάδα (vid)
*πρώτη δημοσίευση 10/06/2018 - ανανεώθηκε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved