Πεντανόστιμη συνταγή για μοσχαράκι γκούλας

Το γκούλας είναι η πιο διάσημη και πιο νόστιμη ουγγρική σπεσιαλιτέ με μοσχαράκι και ένα από τα πιο λαχταριστά φαγάκια που τρώγονται χειμώνα-καλοκαίρι!

Φτιάξτε το και απολαύστε το με μπόλικη φέτα!

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά (κιλότο ή σπάλα)
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 μεγάλα κόκκινα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
3 ντομάτες κομμένες καρέ
2 κ.τ.σ πελτέ
2 πράσινες πιπεριές κομμένες καρέ
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες καρέ
3 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση:
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να γίνουν «γυαλίσουν». Προσθέστε το κρέας που πρώτα το έχετε αλευρώσει και σοτάρετέ το μέχρι να πάρει χρώμα!
Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό σας με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
Έπειτα προσθέτετε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα καρότα.
Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού σας.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved