Καλοκαιρινή πεντανόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Όλοι μας λατρεύουμε τις πίτες. Τυρόπιτες, πατατόπιτες, μακαρονόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, σπανακόπιτες.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.
Υλικά:
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
4 αβγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φέτα τριμμένη
1 κούπα γάλα
2 κ.τ.σ άνηθο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κιλό φύλλα σπανακιού χονδροκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάτερετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά, το γάλα, το τυρί και τα λαχανικά σας.
Τέλος, προσθέστε το αλεύρι, το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μια φόρμα σιλικόνης ή ένα αντικοκολλητικό ταψί.
Βάλτε από πάνω τις φέτες ντομάτας και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα σας, αφαιρέστε τη από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και κόψτε τη σε κομμάτια.