Μπουκίτσες από αμυγδαλόπαστα!
Μικρά, χρωματιστά και τέλεια σε γεύση είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και αγαπημένα των παιδιών!
Φτιάξτε μικρές μπουκίτσες από... αμυγδαλόπαστα εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
• 130 γρ. άχνη ζάχαρη
• 130 γρ. ζάχαρη
• 1 αυγό
• 2-3 κ.σ. ανθόνερο
• χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
για την επικάλυψη: ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ αλέθουμε καλά την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη μαζί με την άχνη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό και το ανθόνερο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ανθόνερο, δουλεύοντας με τα χέρια τη ζύμη, έτσι ώστε να ελέγξουμε την πυκνότητα και την υφή της. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα ρολάρουμε μέσα σε κρυσταλλική ζάχαρη, που έχουμε περάσει σε χρώμα ζαχαροπλαστικής.