Λαχταριστό αρνάκι με πατάτες!
Από τα κλασσικά πιάτα που φτιάνουμε την περίοδο των Αποκριών είναι το αρνάκι! και επειδή οι μέρες απαιτούν την παράδοση φτιάξτε το με πατατούλες στον φούρνο!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και πιπέρι
- 4 λαδόκολλες
- σπάγκο
- πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το μπουτάκι. Το τρυπάμε με μαχαίρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και ½ σκελίδα σκόρδο σε κάθε τρύπα. Το τυλίγουμε καλά με τις λαδόκολλες (μία κάθε φορά) και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Το βάζουμε μέσα στο ταψάκι μας με τις πατάτες γύρω γύρω τις οποίες έχουμε περιχύσει με λάδι, λεμόνι και ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3 ώρες και 30 λεπτά.