Kαι οι Απόκριες έχουν τα μπισκοτάκια τους!
Το αμύγδαλο τις ημέρες των Αποκριών έχει την τιμητική του, έτσι λοιπόν σε πολλές περιοχές αυτή τη περίοδο φτιάχνουν μπισκότα αμυγδάλου.
Δοκιμάστε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 3 αυγά
• 2 κρόκοι
• 175 γρ ζάχαρη άχνη
• 20 ml κονιάκ
• 1 πρέζα αλάτι
• 500 γρ αλεύρι
• 75 γρ αμυγδάλου αλεσμένα
• λίγο άρωμα πικραμύγδαλο
• 2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
• 90 γρ βούτυρο
• 100 γρ ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
• Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους με την άχνη, το αλάτι και το κονιάκ σχεδόν 10 λεπτά. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα αλεσμένα αμύγδαλα τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε με το γάντζο Παίρνουμε λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι και το πλάθουμε σε πάχος και μάκρος όσο είναι το μικρό μας δάχτυλο. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λαδί να κάψει και τηγανίζουμε έως να ροδίσουν. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: mageirikesdiadromes