Γαλλικό τοστ με κανέλλα

Τα μικρότερα παιδιά θα το βρουν πολύ γευστικό, τα μεγαλύτερα θα μπορούν να το φτιάξουν και μόνα τους. Πρόκειται εξάλλου για μια συνταγή που ετοιμάζεται σε ένα τέταρτο.

Γαλλικό τοστ με κανέλλα

Υλικά:

8 κομμάτια λευκό, ή μαύρο ψωμί

4 μεγάλα αυγά

¾ κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά

1 κουταλάκι βανίλια

1κουταλάκι κανέλλα

4 κουταλάκια ανάλατο βούτυρο

Προετοιμασία

Βάλτε τα κομμάτια του ψωμιού σε ένα ρηχό ταψί. Ρίξτε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα, τη βανίλια, την κανέλλα, ανακατεύοντάς τα. Ρίξτε το μείγμα στις φέτες του ψωμιού γυρίζοντάς το για να πάει παντού. Μετά προσθέστε σε ένα άλλο σκεύος το βούτυρο και ψήστε το μέχρι να πάρει χρώμα γύρω – γύρω. Βάλτε λίγο σιρόπι από πάνω, ή ακόμη και μέλι για να γλυκάνει η γεύση του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved