Μμμμ… μαρμαλαδένια νοστιμιά!
Είναι μια νοστιμιά εύκολη και γρήγορη σε παρασκευή ιδανική για να συνοδέψει το παιδί το γάλα το πρωί.
Ψωμάκι του τοστ με φανταστική σάλτσα μαρμελάδας πορτοκαλιού!
ΥΛΙΚΑ
• ένα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
• λίγο γάλα
• 3 αβγά
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα
• ένα βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
• ένα ποτήρι του κρασιού λικέρ πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες το ψωμί. Σε ένα μπολ σπάτε τα αβγά προσθέτετε και το γάλα και χτυπάτε για να διαλυθεί το αβγό και να αραιώσει. Παίρνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε το σπορέλαιο να κάψει. Περνάτε τις φέτες από το αβγό και τις τηγανίζετε έως ότου πάρουν ένα ροδαλό χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλο το περίσσιο λάδι και τις κρατάτε ζεστές.
Προετοιμασία σάλτσας:
Σ' ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε μέσα το λικέρ και το αφήνετε έως ότου ζεσταθεί. Προσθέτετε την μαρμελάδα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού την διαλύουμε. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου αρχίσει να πάρει βράση. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να δένει (να είναι παχύρευστη) και την αποσύρουμε από την φωτιά.