Συνταγή: Φτιάξτε το πιο γρήγορο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για παγωτό σοκολάτα πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι.

Συνταγή: Φτιάξτε το πιο γρήγορο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Η αλήθεια είναι ότι είναι το πιο ωραίο γλύκισμα και όταν είναι και χειροποίητο... είναι ότι καλύτερο!

Δείτε μια συνταγή για το αγαπημένο μας παγωτό σοκολάτα με αγνά υλικά που θα σας πάρει μόνο 10 λεπτά!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (άγλυκη)
  • 3 αυγά (θα χρειαστείτε μόνο τους κρόκους)
  • 57 gr ημίγλυκη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ της κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα (κατά προτίμηση γάλα αμυγδάλου)
    ¼ κ.γ αλάτι

Παρασκευή:

Ανάβετε το μάτι και τοποθετείτε επάνω μία μικρή κατσαρόλα. Εκεί ρίχνεται το γάλα σας, την σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύεται αργά και σταθερά μέχρι να αρχίσει να παίρνει μια πρώτη βράση.

Παίρνετε τους κρόκους από τα 3 αυγά σας και τους χτυπάτε σε ένα μπολ. Ύστερα παίρνετε από το κατσαρολάκι μισή κούπα από το ζεστό σας μείγμα, το ρίχνετε αργά αργά ανακατεύοντας ταυτόχρονα στο μπολ με τους κρόκους και αφού έχει ανακατευτεί καλά, το ρίχνετε όλο πίσω στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να ομογενοποιηθεί (προσοχή όχι να βράσει) και το αφαιρείτε από τη φωτιά. Προσθέτετε την κομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και ύστερα ρίχνετε όλο το μείγμα σας σε ένα μπολ και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλό είναι που και που να ανοίγετε το ψυγείο και να το ανακατεύετε. Μόλις λοιπόν κρυώσει καλά, ρίχνετε την κρέμα και την βανίλια και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved