Νοστιμότατα κουλουράκια με χουρμάδες και ταχίνι
Oι χουρμάδες είναι μια τροφή που προσφέρει εύκολα αξιοποιήσιμη ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες καθώς περιέχει 70% σάκχαρο και είναι πλούσια σε μαγνήσιο.
Το ταχίνι είναι γνωστό ως το καλύτερο υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο συνδυασμός χουρμάδων και ταχίνι είναι ό,τι καλύτερο.
Αυτή η συνταγή με κουλουράκια αποτελεί ένα δυναμωτικό πρωινό που θα δώσει όλη την απαραίτητη ενέργεια στα παιδιά σας και είναι υγιεινότατη!
Τι θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι ταχίνι
2 κ.σ λάδι
¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης για γλυκίσματα
Για τη γέμιση
½ φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
1/3 φλιτζανιού νερό
2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Βάζετε τους τους χουρμάδες με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τους βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ.
Παίρνετε ένα μπολ και χτυπάτε το ταχίνι μαζί με το σιρόπι σφένδαμου και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια κρέμα.
Έπειτα αργά αργά και το αλεύρι ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη. Ανακατεύετε με τα χέρια σας και αρχίζετε το πλάσιμο.
Μπορείτε να κάνετε ότι μέγεθος θέλετε στα κουλουράκια σας αλλά προορατικά η ζύμη θα σας βγάλει γύρω στα 20 σε μέγεθος καρυδιού.
Μόλις τα πλάσετε τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί και αφού κάνετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της ζύμης σας, βάζετε 1 κγ από τη γέμιση σας σε κάθε κουλουράκι.