Συνταγή: Πικάντικα ψητά ρεβίθια σε καλοκαιρινή εκδοχή απλά και εύκολα

Ποιος είπε ότι τα ρεβίθια τα τρώμε μόνο το χειμώνα;

Συνταγή: Πικάντικα ψητά ρεβίθια σε καλοκαιρινή εκδοχή απλά και εύκολα

Είναι πεντανόστιμα και μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα, σε συνδυασμό με λίγα μπαχαρικά, να απογειώσουν τον ουρανίσκο μας.

Δείτε μια συνταγή με ψητά ρεβίθια και μπαχαρικά που θα σας αρέσει πολύ:

  • 1 ή 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτί από μουλιασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
  • ¼ κ.γ πιπέρι λεμονιού
  • ¼ κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές ξηρό άνηθο ζιζανίων
  • 1 πρέζα: καγιέν, αλάτι και πιπέρι

Πως να τα φτιάξετε:

Ρίξτε σε ένα μπολ τα ρεβίθια, προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε τα.

Ψήστε στο φούρνο (αφού τον έχετε προθερμάνει λίγο) στους 375 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, ανακατέψτε τα με τα μπαχαρικά σας και σερβίρετέ τα ζεστά.

Γιαμ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved