Δυναμωτική και θρεπτική μακαρονάδα με ζυμαρικά από ζέα και φέτα
Δείτε στην παρακάτω συνταγή, πως μπορείτε να αντικαταστήσετε την κλασσική μακαρονάδα με το τυρί και την κρέμα γάλακτος, με μία πιο υγιεινή, θρεπτική και δυναμωτική, που θα σας δώσει όσα συστατικά και ενέργεια ζητάει ο οργανισμός σας.
Τι θα χρειαστείτε
- 250 γρ. ζυμαρικά από ζέα ( περιέχουν 80% περισσότερο μαγνήσιο και θα τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προιόντων)
- 4 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- το χοντρό μέρος ενός πράσου
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας, ή 1 μέτρια ντομάτα
- 3 καρότα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό θαλασσινό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα
- Μισή πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 πιπεριά
- Μισό φλιτζάνι αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαυροδάφνη
Πως θα τη φτιάξετε:
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και σε λίγο νερό (διότι χρειαζόμαστε τα συστατικά που απελευθερώνουν), με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λίγο σέλινο).
- Μόλις πάρει βράσει, προσθέτετε το αλάτι.
- Μόλις βράσουν κρατείστε λίγο από το νερό για την σάλτσα σας και πετάξτε το υπόλοιπο.
- Βράζετε τα καρότα μόνα τους για να μαλακώσουν σε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα κολοκυθάκια, τη πιπεριά και το πράσο, τη μαυροδάφνη, το καγιέν και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσατε.
- Αφήνετε να βράσουν και να ενοποιηθούν τα υλικά σε μέτρια φωτιά.
- Δένετε τη σάλτσα με λιναρόσπορο και αφήνετε να χυλώσουν 5-10 λεπτά.
- Μόλις σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τα σκόρδα ολόκληρα και τα αφήνετε να μαλακώσουν λίγο.
- Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και συμπληρώνετε με τριμμένη φέτα και ρίγανη.
Έτοιμη η μακαρονάδα σας!