Συνταγή για νόστιμο ριζότο με γαρίδες και σαφράν
Πεντανόστιμο ριζότο με γαρίδες και σαφράν από το Γιώργο Τσουλη!
#tsoulotip: Πάντα το βούτυρο και τη παρμεζάνα τα βάζουμε εκτός φωτιάς για να μη μας βγάλουν τα λάδια τους. Το βούτυρο μας προσφέρει μια πιο κρεμώδης υφή.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το ριζότο:
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 80 ml. λευκό κρασί
- 800 ml. ζωμό γαρίδας
- 1 πρέζα σαφράν σε σκόνη (προαιρετικά)
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (τα κελύφη τα κρατάμε)
Υλικά για το ζωμό γαρίδας:
- 160 γρ. κελύφη γαρίδας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 50 ml. κονιάκ
- 1 lt. ζεστό νερό
Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com