Συνταγή για πεντανόστιμο χταπόδι κοκκινιστό με φάβα
Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει μια αλλιώτικη συνταγή για να απολαύσουμε το χταπόδι!
Όσοι έχετε επιστρέψει από τις διακοπές σας ήδη αναπολείτε τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου που μένατε ή της ταβέρνας που περνούσατε κάποιες από τις ώρες σας.
Για να μην σας λείψει αυτή η αίσθηση όμως εμείς σας προτείνουμε τη συνταγή που βρήκαμε στο site του αγαπημένου μας Γιώργου Τσούλη. Χταποδάκι κοκκινιστό με φάβα. Καλέστε τους φίλους σας και απολαύστε το μαζί με ένα ποτήρι ούζο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι 1,5-2 κιλά περίπου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1 φινόκιο κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κσ. Ξύδι Balsamico
- 2 φύλλα δάφνης
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2κσ. πιπέρι κόκκους
- 6 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- Aλάτι
Υλικά για τη φάβα:
- 250 γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1,5-1,9λτρ.νερό ζεστό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Aλάτι-πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com