Κολοκυθοανθοί γεμιστοί - Ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο
Έχετε φτιάξει ξανά κολοκυθοανθούς; Αν όχι, ήρθε η στιγμή να τους φτιάξετε με τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη!
#tsoulotip: Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να είναι μέσα στο τηγάνι σφιχτά τοποθετημένοι ο ένας πίσω από τον άλλον για να μη μας φύγει η γέμιση. Μεταχειριζόμαστε τους ανθούς πολύ απαλά γιατί είναι ευαίσθητοι και μπορεί να σπάσουν τα φύλλα τους.
ΥΛΙΚΑ
- 30 ανθούς κολοκυθιών
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 70ml ελαιόλαδο
- 200γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 12 – 15 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 700ml νερό
- Χυμό από 2 -3 λεμόνια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com