Υλικά για την πιο νόστιμη βυσσινάδα με 3 υλικά

Πάνε χρόνια που έχω να φτιάξω αυτή τη βυσσινάδα, αλλά ήρθε η ώρα να μοιραστώ τη συνταγή μου μαζί σας!

Μαργαρίτα Νικολάου
Υλικά για την πιο νόστιμη βυσσινάδα με 3 υλικά

Η συνταγή είναι η ίδια που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο Καρπενήσι. Κάθε καλοκαίρι, μαζεύαμε από τη βυσσινιά στην αυλή τα βύσσινα και έφτιαχνε βυσσινάδα που πίναμε εγώ και τα ξαδέρφια μου όλο το χειμώνα!

Υλικά για να φτιάξετε τη βυσσινάδα Ευρυτανίας:
2 κιλά βύσσινα φρέσκα
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από δύο λεμόνια
200 γρμ νερό

Εκτέλεση:
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα βύσσινα από κοτσάνια και κουκούτσια.
Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράστε τα μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις δέσει, προσθέστε τα βύσσινα και το χυμό από τα λεμόνια.
Αφήστε να βράσουν για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όσο βράζουν αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους αφρούς!
Τέλος, σβήστε το μάτι της κουζίνας, αποσύρετε την κατσαρόλα και αφήστε για ένα τέταρτο για να πέσει η θερμοκρασία.
Έπειτα, βάλτε σε ένα σουρωτήρι τα βύσσινα με το σιρόπι και με μια κουτάλα αρχίστε να πιέζετε ώστε στη λεκάνη που θα έχετε από κάτω να πέφτει η βυσσινάδα. Πατήστε καλά μέχρι να έχετε όλο το χυμό.
Βάλτε σε γυάλινα μπουκάλια και φυλάξτε τη στο ψυγείο.

Για να την απολαύσετε, διαλύστε τη σε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε μπόλικα παγάκια!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved