Φτερούγες κοτόπουλου με BBQ sauce
Ο Γιώργος Τσούλης μας αποκαλύπτει το μυστικό του για πεντανόστιμες φτερούγες!
#tsoulotip: Τις φτερούγες τις ψήνουμε πρώτα στο φούρνο χωρίς την sauce, γιατί με το ψήσιμο αφαιρούμε το παραπάνω λίπος που έχουν και γίνονται πιο ελαφριές.
ΥΛΙΚΑ
Για τις φτερούγες:
- 10 φτερούγες κοτόπουλο
- 1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 3κ.σ. ελαιόλαδο
Για την BBQ:
- 50γρ. ξύδι βαλσάμικο
- 100γρ. κέτσαπ
- 150γρ. νερό
- 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.σ. worcestershire sauce
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 2κ.σ. Tabasco (προεραιτικά)
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com