Αυθεντική συνταγή σκορδαλιάς για το σημερινό τραπέζι!

Όσες δεν έχετε προλάβει ακόμα να φτιάξετε το τραπέζι για τη σημερινή μέρα, καλό είναι να κάνετε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή για την οικογένειά σας.

Αυθεντική συνταγή σκορδαλιάς για το σημερινό τραπέζι!


Πρόκειται για την αυθεντική συνταγή σκορδαλιάς που θα ξετρελάνει μικρούς (αν βάλετε λιγότερο σκόρδο για να μην καίει και πολύ) και μεγάλους.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο (για πιτσιρίκια βάλτε το 1/3 της ποσότητας)
  • 2 λεμόνια
  • Μισό ποτήρι λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε μικρές και τις βάζετε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με αλάτι. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τις πολτοποιείτε ώστε να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα πολτοποιείτε και αυτά. Στύβετε τα λεμόνια και τα βάζετε μέσα στον πουρέ της πατάτας. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε στο μεταξύ το λεμόνι και το λάδι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Η σκορδαλιά σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα και μπορείτε να την συνοδέψετε με ψάρι της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση ψητό ή τηγανιτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved