Μμμ… θεϊκό μοσχαράκι με πάπρικα και γιαούρτι!

Ένα πιάτο που σίγουρα θα συναρπάσει την οικογένεια!

Μμμ… θεϊκό μοσχαράκι με πάπρικα και γιαούρτι!

Νόστιμο μοσχαράκι τρυφερό με άρωμα πάπρικας και σάλτσα γιαουρτιού! Δοκιμάστε την συνταγή:


ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μοσχάρι
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
• 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
• αλάτι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Πηγή: argiro

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved