Μμμ… θεϊκό μοσχαράκι με πάπρικα και γιαούρτι!
Ένα πιάτο που σίγουρα θα συναρπάσει την οικογένεια!
Νόστιμο μοσχαράκι τρυφερό με άρωμα πάπρικας και σάλτσα γιαουρτιού! Δοκιμάστε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μοσχάρι
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
• 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
• αλάτι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Πηγή: argiro