#tsoulotip: Για να μη ξεραθούν τα φύλλα κρούστας καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με μια νωπή πετσέτα για όση ώρα φτιάχνουμε τις μπουγάτσες.
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 360ml. γάλα
- 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα 120γρ. λιωμένο για το άλειμμα
- 2κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 4-6 φύλλα κρούστας
- Για το σερβίρισμα:
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com