Συνταγή για σπιτική μπουγάτσα

Έχετε φτιάξει ξανά σπιτική μπουγάτσα;

Συνταγή για σπιτική μπουγάτσα

#tsoulotip: Για να μη ξεραθούν τα φύλλα κρούστας καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με μια νωπή πετσέτα για όση ώρα φτιάχνουμε τις μπουγάτσες.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 360ml. γάλα
  • 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα 120γρ. λιωμένο για το άλειμμα
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4-6 φύλλα κρούστας
  • Για το σερβίρισμα:
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα τριμμένη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved