#tsoulotip: Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους
- 100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα
Υλικά για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 ml. νερό
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 στικ κανέλα
Υλικά για την κρέμα:
- 800 ml γάλα, πλήρες
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ. corn flour
- 5 μέτρια αυγά, μόνο τους κρόκους
- 75 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σαντιγί:
- 500 ml. κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com