Σοκολατένιος χαλβάς… μούρλια!

Και νηστίσιμος και εύκολος και σοκολατένιος και αγαπημένος των παιδιών!

Δοκιμάστε να φτιάξετε φανταστικό σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα!


ΥΛΙΚΑ
• 750 ml νερό
• 500 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. μαργαρίνη
• 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
• 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα στο γκριλ 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
• 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζω για 6 - 7 λεπτά μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι, αποσύρω από τη φωτιά και το κρατάω κατά μέρος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι, για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δω ότι το σιμιγδάλι παίρνει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και σκορπίζει το ωραίο άρωμα του.
Ρίχνω τα φουντούκια και συνεχίζω το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιρόπι.
Ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπώδες μείγμα. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη βανίλια ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την κουβερτούρα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί στον χαλβά. Βάζω με μίγμα σε φόρμα και μετά από μια ώρα σερβίρω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved