Λαχταριστό και νόστιμο red velvet cake

Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Όλα τα ξερά υλικά πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Όταν φτιάχνουμε την επικάλυψη αφήνουμε να χτυπηθεί καλά η άχνη με το βούτυρο για να μην κάνουν σβόλους.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. Κακάο
  • 5γρ. Σόδα μαγειρική
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 115 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
  • 2 Αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml. Ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. Ξύδι
  • 2 κ.γ Βανίλια,εκχύλισμα
  • 250 γρ. Γάλα Εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 2 ½ κ.σ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική

Για την επικάλυψη:

  • 400 γρ. Τυρί κρέμα,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κ.γ Βανίλια εκχύλισμα
  • 450-500 γρ. Ζάχαρη άχνη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved