Κέικ: 6+1 λεπτομέρειες πριν από την τελειότητα

Κέικ: Τέσσερα γράμματα ικανά να επαναφέρουν όλες τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Κέικ: 6+1 λεπτομέρειες πριν από την τελειότητα

Όχι τυχαία, αφού αποτελεί ένα βασικό είδος γλυκίσματος το οποίο έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωινό αλλά μπορούσε να κλέψει την παράσταση ως σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας

Από το κέικ marble ή βανίλια - σοκολάτα της γιαγιάς, μέχρι τα πιο σύγχρονα και ίσως λίγο πιο πολύπλοκα, ο τρόπος παραμένει ένας, και μάλλον μοναδικός. Γι’ αυτό το λόγο στις γραμμές που ακολουθούν δε θα αναφερθώ σε συνταγές. Σήμερα σκέφτομαι να εστιάσουμε στην επιστήμη πίσω από ένα τέλειο κέικ. Δηλαδή σε όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και φυσικά τον τρόπο ψησίματος. Όλα αυτά που συμβάλουν στον δημιουργία ενός τέλειου αποτελέσματος

Ξεκινάμε ανάβοντας τον φούρνο. Πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε, καλό είναι να ανοίξετε το φούρνο ώστε να προθερμαίνεται στην θερμοκρασία που αναγράφει η συνταγή. Ο λόγος είναι γιατί το κέικ κατά τη διάρκεια του χτυπήματος εγκλωβίζει αέρα ο όποιος κάνει το μείγμα να φουσκώνει τόσο κατά τη διάρκεια, αλλά πολύ περισσότερο κατά το ψήσιμο, μένοντας αρκετή ώρα στον πάγκο περιμένοντας το φούρνο να ζεσταθεί ο αέρας θα χαθεί με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει όσο θα έπρεπε.

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved