Γεμίστε κρουασάν με σπανάκι και τυρί κρέμα!
Λαχταριστά κρουασανάκια με γέμιση σπανάκι και τυρί κρέμα!
Ένα σνακ ιδανικό για τον μπουφέ του παιδικού σας πάρτι ή ακόμη και για κολατσιό! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• 2 φύλλα σφολιάτας
• 300 γρ τυρί κρέμα με Ζαμπόν
• 200 γρ σπανάκι
• 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
• 1 κρόκο αυγού
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε κάθε σφολιάτα σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια για να φτιάξετε τα κρουασάν
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί.
Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και το τοποθετείτε σε ένα μπολ
Προσθέτετε το τυρί κρέμα με ζαμπόν, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε κάθε τρίγωνο σφολιάτας τοποθετείτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και τυλίγετε από την βάση του τριγώνου προς την μύτη.
Σε ένα μπολ διαλύεται τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αλμυρά κρουασάν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα για το πάρτι των παιδιών.