Profiterol: Η συνταγή της επιτυχίας
Ο Γιώργος Τσούλης μας τρέλανε πάλι!
#tsoulotip: Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερη είναι. Πολύ βασικό τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
- 140ml. Γάλα
- 150γρ. Νερό
- 150γρ. Βούτυρο
- 6γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 2γρ. Αλάτι
- 200γρ. Αλεύρι
- 4-5 Αυγά
- 1 Αυγό για το άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 500ml. Γάλα πλήρες
- 20γρ. Κορνφλάουερ
- 3 Κρόκους
- 20γρ. Κακάο
- 100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1κγ. Βανίλια εκχύλισμα
- 50γρ. Βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
- 200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
- 200ml. Κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com