Profiterol: Η συνταγή της επιτυχίας

Ο Γιώργος Τσούλης μας τρέλανε πάλι!

#tsoulotip: Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερη είναι. Πολύ βασικό τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:

  • 140ml. Γάλα
  • 150γρ. Νερό
  • 150γρ. Βούτυρο
  • 6γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2γρ. Αλάτι
  • 200γρ. Αλεύρι
  • 4-5 Αυγά
  • 1 Αυγό για το άλειμμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 500ml. Γάλα πλήρες
  • 20γρ. Κορνφλάουερ
  • 3 Κρόκους
  • 20γρ. Κακάο
  • 100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1κγ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 50γρ. Βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

  • 200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved