Νόστιμο κριθαρότο με καπνιστό τόνο
Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και μισό φινόκιο πολύ ψιλοκομμένο.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κριθαράκι μέτριο- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2στικ. σέλερυ, ψιλοκομμένα
- 2σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 150ml. λευκό κρασί
- 500ml. νερό
- 300γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2κ.σ. βούτυρο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com