Μουσακάς με μοσχάρι ραγού - Δείτε πώς θα τον φτιάξετε
Ένας διαφορετικός και λαχταριστός μουσακάς, συμφωνείτε;
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα λαχανικά
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.
3 πατάτες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 1εκ.
ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το ραγού
2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3εκ.
4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξυλάκια κανέλας
2/4 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
2 φύλλα δάφνη
300 ml κόκκινο κρασί
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κύβους μοσχαριού
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
2 λίτρα γάλα πλήρες
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. αλεύρι
6 κρόκους αυγού
2/4 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
8 κ.γ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com