Η μηλόπιτα συνδυάζει την κλασσική γεύση του κέικ με τα νόστιμα μηλαράκια που προηγουμένως έχουν ψηθεί στο φούρνο με λίγη ζάχαρη, δημιουργώντας μια ωραία και ελαφριά καραμέλα. Κόψτε σχετικά χοντρές τις φέτες του μήλου για μεγαλύτερη απόλαυση. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
4 έως 5 μήλα
¼ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για το κέικ
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
¼ φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά ( χωριστά τα αυγά από τα ασπράδια)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος