Νόστιμη συνταγή για ριζότο γεμιστά

Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Νόστιμη συνταγή για ριζότο γεμιστά

#tsoulotip: Τα αρώματα που κυριαρχούν στα γεμιστά είναι αυτά του δυόσμου και της ντομάτας. Εδώ επιλέγουμε την ντομάτα να την βάλουμε ως συμπληρωματικό στοιχείο διαχειρίζοντας την ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά για να μην επηρεάσουμε χρωματικά το ριζότο. Αν όμως το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ κατά την διάρκεια του σοταρίσματος.

ΥΛΙΚΑ

  • 1200ml Νερό
  • 140γρ. Ρύζι arborio
  • 120γρ. Κρεμμύδι ξερό (σε μικρό καρέ)
  • 120γρ. Κολοκύθι (σε μικρό καρέ)
  • 120γρ. Καρότο (σε μικρό καρέ)
  • 100ml Κρασί λευκό
  • 60ml Ελαιόλαδο
  • 60γρ. Ώριμη γραβιέρα (τριμμένη)
  • 60γρ. Βούτυρο (κρύο)
  • 40γρ. Σταφίδες κορινθιακές
  • 10 Ντοματίνια (για το σερβίρισμα)
  • 1 Ζωμό λαχανικών
  • 1 Σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved