Νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για Profiterol
Υπέροχη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερη είναι. Πολύ βασικό τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
- 150γρ. νερό
- 150γρ. βούτυρο
- 6γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2γρ. αλάτι
- 200γρ. αλεύρι
- 4-5 αυγά
- 1 αυγό για το άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 500ml. γάλα πλήρες
- 20γρ. κορνφλάουερ
- 3 κρόκους
- 20γρ. κακάο
- 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1κγ. βανίλια εκχύλισμα
- 50γρ. βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
- 200ml. κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com