Αφράτη σταφιδόπιτα για όλες τις ώρες!
Είναι ένα νόστιμο γλυκάκι που τρώγεται εύκολα όλες τις ώρες.
Μπορείτε να το σερβίρετε στο πιτσιρίκι σας για πρωινό με το γάλα του ή ακόμη και να το πάρει στο σχολείο για κολατσιό! Τα υλικά μας για τη σταφιδόπιτα είναι:
• 1,5 ποτήρι λάδι
• 1,5 ποτήρι σταφίδες
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 1 φλιτζανάκι κονιάκ
• 1 κουταλάκι σόδα
• λίγη κανέλλα
• γαρύφαλλο
• μοσχοκάρυδο
• 1 μπεικιν παουντερ
• αλεύρι όσο πάρει
• σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί με το μίξερ. Πρέπει να βάλουμε αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα όπως του κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Μετά βάζουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας αρκετό σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°c για μια ώρα περίπου.