#tsoulotip: Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στην ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
2 κρόκους αριωμένους σε λίγο νερό
Υλικά για το σιρόπι:
100ml. νερό
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γκανάζ:
200ml. κρέμα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com