#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο,ώστε να μην έχει το γλυκό μας γρομπαλάκια μέσα.
Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. ζάχαρη,κρυσταλλική
- 130 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
- 2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. σόδα,μαγειρική
- 1 ¼ κ.γ. αλάτι
- 300 ml γάλα,πλήρες
- 1 ¼ κ.γ. ξύδι
- 130 ml ηλιέλαιο
- 300 ml νερό,βραστό
- 3 μέτρια αυγά
- 1 ¼ βανίλια,εκχύλισμα
Για την επικάλυψη
- 330 γρ. βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
- 400 γρ. άχνη ζάχαρη
- 20 ml γάλα,πλήρες
- 2 κγ. βανίλια ,εκχύλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com